top of page

ÉTKEZÉS

Óvodánk az egészséges életmódot komplexen kezeli, és a sport mellett kiemelt szerepet tulajdonít az egészséges táplálkozásnak. 

 

Fontosnak tartjuk, hogy a szülőkkel közösen dolgozzuk ki azt az étrendet, amelyet gyermekeink számára a legegészségesebbnek tartunk. A folyamatosan változó és egyedi igényeket is figyelembe vesszük. A közösség együtt dönti például el, melyik édesítőt tartja kívánatosnak (jelen pillanatban nádcukrot használunk), melyik vajat fogyasszák a gyerkekek, milyen péksütemények kerüljenek eléjük. Egész nap hozzáférhető, nagy mennyiségű nyers gyümölcsöt, zöldséget biztosítunk az óvodásoknak. A napi mentüt kifejezetten egészségtudatos ételre specializált beszállítótól vásároljuk, a minőséget és a piacot folyamatosan felülvizsgáljuk. 

 

Természetesen maximálisan odafigyelünk az egyedi étkezési igényű gyermekekre is (laktózérzékenység, glükózérzékenység, stb...).

 

Szeretnénk kiemelni, hogy az étkezés területén fokozottan érvényes az az elképzelésünk, hogy a gyermekek nevelésének, ellátásának elvét maximálisan a szülőkkel kooperálva kívánjuk érvényesíteni. 

 

 

bottom of page